Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, ilçede bulunan Gazipaşa Özel Anadolu Lisesi’nin davet ettiği Kariyer Günü etkinliğine katıldı.
Gazipaşa Özel Anadolu Lisesi’nin Kariyer Günü etkinliğine pazartesi günü saat 11.00’de konuk olarak katılan Başkan Yılmaz, öğrencilerin sorularını cevapladı. Başkan Yılmaz,  mesleği olan Sigorta Başmüfettişliği, Belediye Başkanının görev ve sorumlulukları ve hayatıyla ile ilgili bilgiler verdi.
Başkan Yılmaz hem mesleğini hem de hayatını anlattı
Gazipaşa’da yaklaşık üç yıldır hizmet veren Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, hem mesleğiyle hem de hayatıyla ilgili öğrencilere bilgiler verdi. Konuşmasına ‘Ben öncelikle size kendimden ve mesleğimden bahsetmek istiyorum’’ diyerek Gökçesaray’dan başlayıp başmüfettiş oluncaya kadar olan hayat ve mesleki deneyimlerini anlattı. ‘’Hayatımda çok zorluk yaşadım ama çok çalışarak ve yılmayarak üstesinden geldim.’’ Diyen Başkan Yılmaz, özellikle üniversite sınavına hazırlanan gençlere moral verdi.
‘‘Bizler her zaman yanınızdayız.’’
Gazipaşa Özel Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine, geride kalan 3 yılda birçok etkinlik yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Birçok park, bahçe ve spor alan düzenlemesi yaptık. Parklarımıza yeni spor alanları kazandırdık.  Ayrıca Gazipaşa, birçok spor etkinliğine de ev sahipliği yaptı. Birçok kültürel etkinlik yaptık, konserler gerçekleştirdik. Gazipaşa’da doğmuş biri olarak, bu topraklara hep hizmet etme gayretindeydim. Hep bir özlem içerisinde olduğum ilçemiz adına hayallerim vardı. Bugün burada sizlerin karşısında olduğum için bu ilçenin belediye başkanı olduğum için çok mutluyum. Herkesin söylediğinin aksine Z kuşağı olarak bilinen kuşağa ben çok güveniyorum. Fikirleriniz var, teknolojiyi ve dili iyi kullanabiliyorsunuz. Hedefleriniz var ve biz bunları gerçekleştirebileceğinize inanıyoruz. Hayallerinizden hedeflerinizden vazgeçmeyin. Bizler her zaman yanınızdayız. Her zaman belediyeye gelebilirsiniz. Bana ya da ekibime ulaşabilirsiniz. Sizleri seviyor ve önemsiyoruz her zaman yanınızdayız’’ ifadesini kullandı.
‘‘Sosyal olmak, özgüven geliştirmek, kendini ifade edebilmek yaşamda çok önemli.’’

Başkan Yılmaz’ı heyecanla dinleyen Özel Gazipaşa Anadolu Lisesi öğrencileri, Yılmaz’a sorularını yönelttiler. Soruları özenle cevaplayan Başkan Yılmaz, öğrencilere özellikle her zaman umudun olduğunu, özgüven geliştirmeleri gerektiğini, sosyal ve kişisel olarak kendilerini geliştirmelerinin yaşamda çok önemli olduğunu vurguladı. Soruların cevaplanmasının ardından Gazipaşa Özel Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’a teşekkür edilerek çiçek takdimi yapıldı. Hep birlikte hatıra fotoğrafı çekiminin ardından program sona erdi.