Belediye Başkanı Mehmet Ali YILMAZ, Gazipaşa Musiki Derneği tarafından Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Türkü Şöleni’ konserine katıldı.
Gazipaşa Musiki Derneği, 27 Kasım 2021 tarihinde Cumartesi akşamı saat 19.30’ da Belediye Kültür Merkezi salonunda ‘Türkü Şöleni’ konseptli bir konser düzenledi. Konsere Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali YILMAZ eşi ile birlikte katıldı. Yoğun bir katılımın olduğu, şarkılar ve türküler eşliğinde gerçekleşen konsere; İlçe Kaymakamı Orhan ALTUN, Göktepe Belediye Başkanı Mustafa DOĞAN, Belediye Başkan Yardımcıları Serkan ÖZKURT ve Adem KAYA, resmi kurum amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri de katıldı.
‘’Genç, çocuk, yaşlı demeden ve müzikle ilgilenmek, kültürümüzü yaymak, yaşatmak isteyen herkesi derneğimize bekliyoruz.’’
Konserin açılış konuşmasını yapan Gazipaşa Musiki Derneği Başkanı İsmet ÖZALP, öncelikle geceye katılan herkese teşekkürlerini sundu.
Sayın ÖZALP, ‘’Musiki Derneği’miz, 2006 yılında kurulmuş olup, çocukların ve gençlerin boş vakitlerini değerlendirdikleri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında müzik şemsiyesi altında toplamak, geleceği için aydın, kararlı ve daha etkili bireyler yetiştirmek maksadıyla, Türk Müziği’ni yediden yetmişe herkese sevdirmek amaçlı kurulmuştur. Her ne kadar geçen yıl küresel boyuttaki pandemiye takılsak da o günden bu yana değişik etkinlikler sunmaktayız. İlçemizdeki bütün dernek, sendika ve sivil toplum örgütü gibi kuruluşların gerektiğinde İdari amirlerle, toplumun sosyo-ekonomik yapısının yanında kültürünün de gelişmesinde destekleyici olmaları, en büyük arzumuzdur. Sevgili konuklar, bu gibi mesleki yönden çığır açacak derneklerimizin elinden tutarak yardımcı olmak, bir sorumluluk temsil etmektedir. Genç, çocuk, yaşlı demeden ve müzikle ilgilenmek, kültürümüzü yaymak, yaşatmak isteyen herkesi derneğimize bekliyoruz.’’ sözleriyle ilçe halkından müziğe ilgili kişileri Musiki Derneği’ne davet etti. Gazipaşa Musiki Derneği Başkanı İsmet ÖZALP sözlerine, ‘’İki nefes arasındadır bizim türkülerimiz. Doğana ninni, gidene ağıt olur. Kimi umuda, kimi sevdaya, kimi de dağların ardına atar insanı. Bir turnanın kanadında selam uçurur uzaklara. Velhasıl bizim bu topraklardaki hikayemizi nesilden nesile taşır türkülerimiz. Türküler, içimizde söyleyemediğimiz duyguları dile getiren, bizim yaşayış biçimimizdir. Gelin geceye nice türküler bırakalım derken, başta Koro Şefi’miz Naile BOZDAĞ ve tabi ki çalışmalarımızda bizden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Gazipaşa Belediye Başkanı’mız Mehmet Ali YILMAZ başta olmak üzere, konserimize katılan güzide dostlarımıza güzel bir müzik dinletmek için Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ses düzenlemede görevli arkadaşlara, bu etkinliğin olmazsa olmazı sevgili sazendelere ve değerli koro arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim. Musiki Derneği’miz adına saygılarımı sunarım herkese iyi eğlenceler diliyorum.’’ diyerek teşekkürlerini sunan dernek başkanı İsmet ÖZALP, konsere katılımda bulunan herkese iyi eğlenceler dileyerek, saygılarını sundu.
‘’Böylesine güzel bir koronun karşısında keyifle müzik ziyafeti çektim.’’
Konserde konuşmasını yapan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali YILMAZ, ‘’Ben şahsen bu akşam çok mutlu ve memnun oldum. Niye? Diye soracak olursanız, böylesine güzel bir koronun karşısında keyifle müzik ziyafeti çektim. Umarım sizler de çok keyif almışsınızdır. Derneğimizin koro üyelerine ve ayrıca Koro Şefi Naile Hanım’ a çok teşekkür ediyorum. Naile Hanım’a ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum çünkü bu akşam bize harika şarkıların yanında benim en sevdiğim türkü olan, ‘Çekemedim akça kızın göçünü’ türküsünü de seslendirdi. Uzun bir süre memleketinden ayrı olarak yaşamış biri olarak, bu şarkının yeri benim için çok değerli. Gurbette yaşayan hemşerilerim beni anlarlar. Bende hep bir memleket özlemi vardı. O yüzden bu türküyü her dinlediğimde, geçmişte yaşadığım özlem canlanır gözlerimde ve mutlu olurum. Şu anda bu türküyü sizlerle beraber dinliyor olmaktan da çok memnunum. Çok teşekkür ediyorum.’’ sözlerinin ardından Koro Şefi Naile BOZDAĞ’ a gül fidanı armağan etti. Ayrıca korodaki tüm sanatçılara da Belediye Üretim Tesisi’nde yetişen fidanlardan hediye edildi.
Musiki Derneği Koro Şefi Naile Bozdağ, Belediye Başkanı Mehmet Ali YILMAZ’ a teşekkürlerini sunarak çok mutlu olduğunu ifade etti. Naile Bozdağ, ‘’Ben yapay çiçekleri hiç sevmiyorum, bu gül fidanını görünce çok mutlu oldum. Özellikle seralardan gelen çiçekleri kabul ediyorum. Böylelikle evimin bahçesine dikerek, sürekli o çiçeği görebiliyorum. Bu ince davranışından dolayı Başkanımız Mehmet Ali Bey ‘e çok teşekkür ediyorum.’’ sözleriyle Belediye Başkanı Mehmet Ali YILMAZ’ a hediyesinden dolayı teşekkür etti.
‘’Pırıl pırıl bir Gazipaşa istiyorum.’’
Konuşmasına devam eden Başkan YILMAZ, ‘’Biliyorsunuz ki Gazipaşa Belediyesi olarak, Bitki Üretim Tesisi’mizi kurduk. Seramızda da bitki üretimimize başladık. Ürettiğimiz çiçekleri, Gazipaşa’mıza bol bol dikiyoruz. Senede en az iki kere çiçeklerimizi yeniliyoruz. Pırıl pırıl bir Gazipaşa Olsun istiyoruz. Gazipaşa’mızı inşallah daha çok geliştireceğiz.’’ sözleriyle de Belediye Başkanı Mehmet Ali YILMAZ, Belediye’nin kendi üretimindeki çiçeklerden bahsetti.

Gazipaşa Musiki Derneği’nin düzenlemiş olduğu Türk Halk Müziği Konseri, sazlar eşliğinde solo ve koro yorumlarıyla, birbirinden güzel türkülerin okunmasının ardından alkışlarla sona erdi.