3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü dolayısıyla Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Gazipaşa Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Gazipaşa Avukat Kemal Akça Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.
3 Aralık Cuma günü sabah saatlerinde Gazipaşa’daki özel gereksinimli çocukların eğitim gördüğü okulları ziyaret eden Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, özel gereksinimi olan öğrencilerle zaman geçirerek, onların mutluluklarını paylaştı. Ziyareti sırasında Başkan Yılmaz’a belediye Başkan Yardımcıları Serkan Özkurt ve Ahmet Kalaycı da eşlik etti. Okullarda incelemelerde de bulunan Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, okul yöneticilerinden eksik ve ihtiyaçlarıyla ilgili bilgiler almayı da ihmal etmedi.
‘‘Toplumun ayrılmaz parçaları olarak bir bütünü tamamlamalıyız.’’
Ziyaret esnasında konuşan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali YILMAZ , ‘’Özel gereksinimli vatandaşların, kendi haklarının bilincine varmasında, gerekli tedavi ve iyileştirme hizmetlerinin sunulmasında,  farkındalığın artırılmasında, sağlıktan eğitim sektörüne kadar pek çok sektörün iş birliği içinde olması çok önemlidir.’’ diyerek yalnızca bir kurum açısından değil bütün kurumlar açısından bugünün önemini vurguladı.
Toplumdaki özel gereksinime sahip vatandaşlarımızın engelsiz koşullarda yaşamlarını devam ettirebilmeleri için yapılanlardan daha fazlasına ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, ‘’Dünya üzerinde toplamda ne kadar özel ihtiyaç sahibi vatandaş olduğu bilinmiyor ancak günümüzde tahmin edilebilir boyutta olduğunun hepimiz bilincindeyiz. Geçmişte yalnızca engelli sayısı değil, bakıma muhtaç bireylerin kendileri toplumdan saklanırdı. Bugün artık özel gereksinimi olan vatandaşlarımız, toplum içerisinde eğitime, sanat ve spor dallarına, kültürel faaliyetlere yönlendirilip, dışarıda sosyal faaliyetlere özgürce katılım sağlayabiliyorlar. Doğal olarak, sosyal aktiviteler içerisinde bulunma imkânları arttıkça, daha da görünür ve özgüven sahibi bireyler oluyorlar. Toplum içerisinde farklı özel ihtiyaç sahibi  grupların yüzde 10’dan aşağı olmadığını öngörürsek, bu kadar büyük bir nüfus oranına sahip özel gereksinimli bireylerin elbette ki ihtiyaçları da fazladır. Başta sağlık ve eğitim ihtiyaçları olmak üzere,  diğer vatandaşlarımız gibi onların da alışverişten, parktan ve birçok sosyal alanlardan istifade edebilecekleri imkânların olması gerekiyor. Olabildiğince toplumun bütün kesimlerinin her şartta birbirini anlayıp yardımcı olma duygusunu pekiştirebilirsek, gelişme seviyesini yükseltmiş medeni bir toplum haline gelmiş oluruz. Farkındalık yaratma konusunda devlete, özel sektöre, yerel yönetimlere ve üniversitelerimize görevler düştüğü kadar sivil toplum kuruluşlarımıza, derneklerimize, federasyonlarımıza, konfederasyonlarımıza da önemli görevler düşüyor. Bu konuda hepimiz birlik olmalı, toplumun ayrılmaz parçaları olarak bir bütünü tamamlamalıyız. Toplumun bütün kesimleri ile birlikte bu konuyu iyi anlamamız gerek.  İlçemizdeki özel ihtiyaç sahibi hemşehrilerimiz ve ailelerine her alanda yardımcı olabilmek, insani görevimizdir.” diyerek Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.  Başkan Yılmaz, engellerin bedende değil ancak yürekte olduğunu vurgulayarak, özel gereksinimli vatandaşlarımıza engel değil destek olunması gerektiğini vurguladı.
 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü, Başkan Yılmaz’ ın, Gazipaşa Özel Eğitim ve Uygulama Okulu ile Gazipaşa Avukat Kemal Akça Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne gerçekleştirmiş olduğu farkındalık ziyaretinde, özel öğrencilerle birlikte zaman geçirdiği anlamlı görüntülere sahne oldu.  Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, gerçekleştirdiği ziyarette, bütün öğrencilere kuru boya ve boyama kitapları armağan etti.