Gazipaşa’nın Maha, Belbaşı ve Soğukoluk yaylalarında, yoğun yağan karın yolları kapatması nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar, Gazipaşa Belediyesi ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaylalarda kendilerine ulaşılmasını bekleyen vatandaşlar, iş makinaları ile yolu açan belediye ekipleri ve Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’a teşekkür etti.
Gazipaşa Belediyesi ekiplerinin kış mesaisi devam ediyor. İlçemizde hazır bulunan ekipler, kırsal bölgelerde karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Pazar günü sabah öğle saatlerinde gelen ihbar üzerine yola çıkan Gazipaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, iş makineleri yardımıyla Maha, Belbaşı ve Soğukoluk yaylalarına ulaşarak, kar yağışı nedeniyle kapanan yolda mahsur kalan vatandaşlara ulaştı. Gazipaşa’ya bağlı Maha, Belbaşı ve Soğukoluk yaylası yollarının, yoğun kar yağışı nedeniyle kapanması sonucu mahsur kalan vatandaşların imdadına yetişen belediye ekipleri, kar kalınlığının 70 cm civarını bulduğu yayla yollarında, iki gün süren yoğun çalışmayla vatandaşlara ulaştı.
BELEDİYE EKİPLERİ, MAHSUR KALAN VATANDAŞLARIN İMDADINA YETİŞTİ
Birkaç gün önce Maha, Belbaşı ve Soğukoluk  yaylalarına gezme amaçlı giden Gazipaşalı vatandaşlar, kar yağışının ardından yolun kapanması nedeniyle mahsur kaldı. Araçlarını 70 cm civarını bulan kar nedeni ile hareket ettiremeyen vatandaşlar, Gazipaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerini arayarak yardım talep ettiler. Vatandaşların aramasıyla hemen yardıma koşan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yolu açarak mahsur kalan toplamda 16 kişiyi kurtardı. Karda mahsur kalmaktan kurtulan vatandaşlar, belediye ekiplerine teşekkür etti.
‘‘İlçemize ait yayla yolunu kaplayan kar yağışı yüzünden vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için belediye ekipleri olarak elimizden geleni yapıyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz."
Vatandaşların ulaşımda sorun yaşamaması için her zaman mücadele ettiklerini anlatan Gazipaşa Belediyesi İş Makinesi Operatörü Baki KOÇ " Vatandaşlarımız yaylaya çıktıktan sonra artan kar yağışının yolu kapatması nedeniyle mahsur kalmışlar. Mahsur kalan vatandaşlarımız, karla işgal olan yayla yolunu kendi imkânları ile kullanamayacaklarını anlayınca, belediyemizden yardım istediler. Biz de hemen yola çıkıp Maha, Belbaşı ve Soğukoluk yaylalarında zor durumda kalan 16 vatandaşımızı kurtardık.  İlçemize ait yayla yolunu kaplayan kar yağışı yüzünden vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için belediye ekipleri olarak elimizden geleni yapıyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.
Yaylada mahsur kalan vatandaşların sağlıklı bir şekilde kurtarıldığını açıklayan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, ‘‘Belbaşı, Maha ve Soğukoluk yaylalarımızda yoğun kar yağışı sebebiyle mahsur kalan vatandaşlarımızın yardımına koştuk. Vatandaşlarımızı çok şükür soğuk havadan zarar görmeden kurtardık. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Canla başla zorlu şartlarda çalışan Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimize teşekkür ediyorum. Her zaman her koşulda vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz.’’ İfadesini kullandı.
İlçenin dağlık kesimlerinde yağan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yollarda belediye ekiplerince sürdürülen çalışmalar,  gece gündüz aralıksız devam ediyor.