Gazipaşa Belediyesi, hayata geçirdiği mobil atık getirme merkezleri ile vatandaşların atıklarını kolayca geri dönüşüme kazandırmasını sağlıyor.
Gazipaşa Belediyesi tarafından, çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşüm atıklarını ekonomiye kazandırmak için ilçede ilk olarak belirlenen iki tane pilot bölgeye, Mobil Atık Merkezleri yerleştirildi. Perşembe günü sabah saatlerinde İstiklal Mahallesi Mehmet Oğuz Bulvarı ve Pazarcı Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi’nde uygun yerlere yerleştirilen Mobil Atık Merkezleriyle, çevreye verilen zararı minimum seviyeye düşürmek ve verimliliği artırmak hedefleniyor. Geri kazanılabilir atıkların diğer atıklarla karışmaması, kaynağında toplanması amacıyla Gazipaşa Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan atık getirme merkezlerinde; Kâğıt, karton, plastik, metal, cam, yağ ve pil gibi ürünler ayrıştırılıyor. Gazipaşa Belediyesi’nin bu uygulamayı ilçede hayata geçirmesi ile birlikte israflar önlenirken, kaynaklar da daha verimli kullanılmış olacak.  Bu uygulama sayesinde çevre kirliliğinin önüne geçilecek. Özellikle Mobil atık getirme merkezlerinde her bir bölmede türlerine göre toplanacak olan atık piller, bitkisel atık yağlar, kâğıt, plastik, metal, cam, elektronik atıklar geri dönüşüm tesislerine gönderilmesi ile de ekonomiye önemli oranda katkı sağlanmış olacak.

‘’Sürdürülebilir bir çevre için daha yeşil bir geleceği hep birlikte inşa edelim.’’

Geri dönüşüm çalışmalarına büyük önem verdiklerini aktaran Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, ‘‘İlçemizde ilk defa hayata geçirdiğimiz Mobil Atık Getirme Merkezleri’ni hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. İlk etapta mobil atık getirme merkezlerimizi İstiklal Mahallesi Mehmet Oğuz Bulvarı ve Pazarcı Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi’ne yerleştirdik. Vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçları doğrultusunda da zamanla yaygınlaştıracağız. Sizlerden gelen kâğıt-karton, elektronik, plastik, yağ, cam, metal ve pil atık türlerini kumbaralarımızda ayrı ayrı toplayarak geri dönüşüme katkı sağlıyoruz. Sıfır atık projesi kapsamında,  kaynaklarımızı daha verimli kullanmak ve atıkları geri dönüşüme kazandırmak için temizlik işleri müdürlüğü ekiplerimizce çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Bütün vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmalarını diliyorum. Toplama noktalarımıza atıklarını bırakarak çevrenin korunması konusunda hassasiyet gösteren vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Haydi gelin, hep birlikte gelecek nesillere tertemiz bir Gazipaşa bırakalım. Sürdürülebilir bir çevre için daha yeşil bir geleceği hep birlikte inşa edelim.’’ sözlerini ifade etti.

7 TÜR ATIK TOPLANIYOR

Gazipaşa’da, İstiklal mahallesi Mehmet Oğuz Bulvarı ve Pazarcı Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi’ne yerleştirilen 7 bölmeli Mobil Atık Getirme Merkezleri, insan sağlığı açısından doğrudan risk oluşturan kirlilik kaynaklarını azaltma açısından oldukça önemli bir uygulama olacak. Bunun yanında mobil atık getirme merkezleri; havanın, toprağın, yüzey ve yer altı sularının kirlenmesiyle koku ve gürültü gibi çevre üzerinde pek çok olumsuz izlenim uyandıran etkenleri de ortadan kaldırmış olacak. Gazipaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, ilerleyen zamanlarda mobil atık getirme merkezi sayısının artırılmasının hedeflendiğini belirterek, ilçede sürdürülen atık yönetimi başarısının, vatandaşların duyarlılığı ile büyüyeceğine dikkat çekiyor.