Gazipaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Pazarcı Mahallesi’nde bulunan Ulu Hendek’te ıslah çalışmalara başladı.
İlçe genelinde asfalt serimi, parke döşemesi, beton yol yapımı gibi birçok alanda hızla çalışmalarını sürdüren Gazipaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Pazarcı Mahallesi’nde bulunan Ulu Hendek’te Perşembe günü itibarıyla ıslah çalışmalarını başlattı.
ULU HENDEK ÜZERİNE 3 TANE MENFEZ KÖPRÜ
Her yıl hendek ve derelerin temizlik ve bakımlarını düzenli olarak yapan Gazipaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Pazarcı Mahallesi’nde bulunan Ulu Hendek’te ıslah çalışmalarına hızla başladı. Yapılan işlerde iş güvenliğini ön planda tutan ekipler, hendek kenarına güvenlik bariyeri çekti. Ardından iş makineleriyle hendek içerisinde düzenleme çalışmalarına başlandı. Düzenleme çalışmalarının ardından hendeğin iç kısmına 4 metre genişliğinde ve 3,5 metre yüksekliğinde taş duvar örülecek. Hendek çalışmalarında, toplamda 9600 metreküp harçlı taş duvar yapılacak.  Gazipaşalı vatandaşların rahat kullanımı için hendek üzerine imar planına uygun olarak betonarme üç tane menfez köprü inşa edilecek. İçerideki çalışmalar tamamlandıktan sonra Ulu hendeğin sağında ve solunda yer alan Mustafa Yüceson Caddesi’ne, Gazipaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından 2022 yılı içerinde 7500 m2 parke yol yapılacak. Parke yolların tamamlanmasının ardından 3500 m2 kaldırım yapılacak. Hendek kenarına aydınlatma lambası yapımı ve güvenlik için korkulukların yerleştirilmesiyle, Ulu Hendek Islah Projesi tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacak.
‘‘Hizmetlerimizi yaparken en iyisini ve vatandaşın memnuniyetini alarak yapmanın gayreti ile çalışıyoruz.’’
Gazipaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün hendek ıslah çalışmalarını inceleyen Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, ‘’ Nüfus yoğunluğun en fazla olduğu Pazarcı Mahallemiz için önem arz eden Ulu Hendek’in ıslah çalışmalarına başladık. Ekiplerimiz güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından ilk olarak hendek içerisinde düzenleme çalışmaları yapıyor. Sonrasında 700 metre boyunca taş duvar örümü yapılacak. Vatandaşlarımızın rahat ulaşımı için hendek üzerine üç tane menfez köprü inşa edeceğiz. Hendeğin yan tarafındaki caddeye parke döşemesi ve kaldırım yapacağız. Vatandaşlarımızın güvenliği için korkulukları hendek kenarlarına yerleştireceğiz. Aydınlatma çalışmasıyla Ulu Hendek Islah Projemiz tamamlanacak. Hem hendeği ıslah edip sel baskınlarının önüne geçeceğiz hem de mahallemiz güvenli ve konforlu yollarla güzel bir görünüme kavuşacak. Çalışmalarımızı yaparken diğer kurum ve kuruluşlarla her zaman iş birliği içerisindeyiz. Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü’nün çalışmalarına bir adet paletli kepçe ve bir adet kamyonla destek olan DSİ’ye teşekkür ediyorum. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimize kolaylıklar diliyorum. Ulu Hendek Islah projemizi kısa zamanda tamamlayıp halkımızı rahatlatacağız. Sırayla ve planla şehrimizin her noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hizmetlerimizi yaparken en iyisini ve vatandaşın memnuniyetini alarak yapmanın gayreti ile çalışıyoruz. Güvenli ve modern çalışmalarımız şehrimize hayırlı olsun.’’ İfadesini kullandı.
Gazipaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nden hızlı bir şekilde sürdürülen Ulu Hendek Islah çalışmasının 2022 yılı içerinde tamamlanacağının bilgisi verildi.