Gazipaşa Belediyesi tarafından Kadın Kooperatiflerinin önemi ve Gazipaşa’da Üreten Kadınların birleşmesi konulu söyleşi Cuma günü saat 14.00’da belediye kültür merkezinde gerçekleşti.

Programa; Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kalaycı, Göktepe Belediye Başkanı Mustafa Doğan, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın eşi Şerife Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Ömer Güven ve vatandaşlar katıldı.

Üreten Kadınların birleşmesi konulu söyleşide konuşan Şerife Yılmaz, “Gazipaşa’mızın kadını da çalışkan ve üretkendir. Fakat ürettiğini pazarlamada gerekli desteği ve emeğinin karşılığını görmediğini tespit ettik. Kadının kendi iradesi, sosyal yaşamda ve ekonomik faaliyetlerde etkin rol alabilmesi için en önemli yöntemlerden bir tanesi de kadın kooperatiflerinin kurulmasıdır. Ülkemizde, kadın kooperatiflerinin başarılı şekilde uygulandığı il ve ilçeleri görmekteyiz. Bunların detaylarını konuşmacılarımız sizlerle paylaşacaklardır. Bunu biz niye yapamayalım? Bizim kadınlarımızın onlardan eksiği yok fazlası var. Bu nedenle burada toplanarak, kadın kooperatifçiliğinin önemini her yönüyle ele almak için buradayız. Kadınlar olarak el ele verirsek üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yoktur. Yeter ki biz isteyelim, omuz omuza olalım” dedi.

AMACIMIZ KADINLARIN ÜRETKENLİĞİNİ ARTTIRMAK
Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Ali Toker de kadınlar ve kadın kooperatiflerinin öneminden bahsederek, “Kadınlarımızı toplumun her alanında başarılı kılmak, girişimcilik faaliyetlerini hızlandırmak ve Gazipaşa kadınlarının ekonomik hayata katılımlarını sağlamak için bugün burada toplanmış bulunmaktayız. Amacımız, kadınlarımızın üretkenliğinin arttırılarak Gazipaşa’mızın sosyal ve ekonomik hayatının güçlendirilmesini sağlamaktır. Gazipaşa’mızda kadın kooperatifi oluşturma hususunda istişare etmek ve kıymetli misafirlerimizin bilgi ve tecrübelerinden faydalanarak kadınlarımızın kendi emekleri ile ürün üretebilmeleri için ihtiyaç duyacakları teknik ve yönetsel konuları birlikte değerlendireceğiz” dedi.