Gazipaşa ve Antalya Büyükşehir Belediyeleri, tüm dünyayı saran koronavirüs(Covid-19) salgınına karşı sosyal devlet anlayışıyla hareket ediyor. Salgın süreci boyunca halkın refah seviyesini en üst seviyede tutmak için birlikte hareket eden Gazipaşa ve Antalya Büyükşehir Belediyeleri, ilçenin karla kaplı yayla yollarını da açıyor. 11-12 Nisan 2020 tarihlerini kapsayan 48 saatlik sokağa çıkma yasağının ardından Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın isteğiyle harekete geçen Antalya Büyükşehir ve Gazipaşa Belediyesi, ilçe halkını sevindirecek ortak bir çalışmanın daha startını verdi. Geride kalan kış aylarının ardından vatandaşların dört gözle beklediği yayla sezonu öncesi, karla kaplı olan Gökkuzluk ve Berem yaylalarına ulaşım sağlayan yollar, Gazipaşa ve Büyükşehir Belediyelerince oluşturulan ortak yol ekibi tarafından açılmaya başlandı.

KARLA KAPLI YOLLER TEMİZLENİYOR
Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gökkuzluk ve Berem yaylalarına ulaşımı sağlayan karla kaplı yolların açılması için ekiplerimiz aralıksız çalışıyor. Antalya Büyükşehir ve Gazipaşa Belediyesine ait iş makineleri, 1800 metre rakımlı yaylalarda, yüksekliği 2 metreden başlayıp 8 metreye ulaşan karla kaplı yollarda temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Yayla sever vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim. Ayrıca, Antalya Büyükşehir ve Gazipaşa Belediyesi, tüm cadde ve sokaklar ile vatandaşların ortak kullanım alanlarında dezenfeksiyon çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Yalnızca cadde ve sokaklarda değil, duraklar, dükkan önleri ile parklarda da dezenfeksiyon çalışmaları yapıyor” dedi.

MUHTARLARDAN BAŞKANLARA TEŞEKKÜR
Çamlıca Mahalle Muhtarı Aydın Şahinkaya ve Koru Mahalle Muhtarı Volkan Özalp da, yol açma çalışmalarını yakından takip etti. Muhtarlar, özveri ile çalışan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’a teşekkür etti. Koru Mahallesi Muhtarı Volkan Özalp, "Covid-19 illetinin bütün dünyayı sardığını hepimiz görüyoruz. Bölgemiz tarım ve turizmle geçimini sağlamaktadır. Tarımla uğraşan ve turizmle geçimini sağlayan bizler büyük bir sıkıntıdayız. İnşallah bu Covid-19 denilen virüs ülkemizden ve bütün dünyamızdan defolur gider, sağlıklı, mutlu, huzurlu günlere ulaşırız. Gazipaşa muhtarları olarak yaylalarımızda tarım ve hayvancılığa önem veriyoruz. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda, muhtarların istekleri üzerine Gazipaşa Belediye Başkanımızdan ricamızla 1800 rakımlı yayla yollarımızı açtırmak için çalışmaları yerinde izliyoruz. Bütün yayla yollarımızın açılması için çalışma başladı ve devam edecektir. Tarım ve hayvancılığı yaylalarımızda devam ettirmek üzere yollarımız açılıyor" dedi. Çamlıca Mahalle Muhtarı Aydın Şahinkaya da, "Mahallemize bağlı Gökkuzluk, Ekinçalı, Topsekisi ve Günnercik yaylalarında tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın daha kolay ulaşım sağlayabilmesi için karla kaplı yolların temizleme çalışmasını yerinde gördük. Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.