Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu sergisi büyük beğeni topladı.
Bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu 30 Ekim Cumartesi günü yapılan sergiyle sona erdi. 20 Ekimden bu yana heykel, resim, karikatür,fotoğraf ve edebiyat(masal) alanlarında Gazipaşa Belediyesi Halk Büfede ve Gazipaşa öğretmenevinin yanı sıra okullarda masal anlatısı, çocuklarla birlikte ‘‘bir fırça da sen at’’ etkinliği ve ALKÜ Sivil Havacılık bölümü öğrencileriyle Uzaya mektup ve sanata dair söyleşi ile devam etmişti. Sempozyumun son günü olan 30 Ekim Cumartesi günü, yaklaşık 10 gündür emekle yapılan çalışmalar, Gazipaşa Cumhuriyet Meydanı ve Gazipaşa Belediyesi Kültür Merkezi’nde sergilendi.
‘‘Türk Kültürünü Sanatın gücüyle tüm dünyaya duyurmayı hedefledik.’’
30 Ekim Cumartesi Günü 14.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda heykel açılışıyla başlayan sergi, ardından Gazipaşa Belediyesi Kültür merkezinde resimlerin sergilenmesiyle devam etti. Sergiye, sanatçılar ve halkla birlikte Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali YILMAZ da katıldı. Sanatın önemini vurgulayan Başkan YILMAZ, sergi açılışında ‘‘ Sevgili misafirlerimiz bugün burada 10 gün gibi kısa bir sürede usta sanatçılarımızın emekle, gece gündüz çalışarak Gazipaşa’mıza özgü hazırladıkları sanat eserlerinin sergi açılışı için toplandık. Sanat bizim için çok önemli. 17 ülkeden 40 tane sanatçımızı ilçemizde ağırladığımız için oldukça mutluyuz. Gerçekleştirdiğimiz sempozyumla, hem ilçemizin adını dünyaya duyurmayı, hem de dünyanın farklı ülkelerindeki kültür elçiliği yapan sanatçılarla, Türk kültürünün misafirperverliğini, sanatın gücüyle dünyaya yaymayı hedeflemiştik. Başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Sanatçılarımıza ve sempozyum sürecinde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Sempozyum sürecinde yapılan eserler, bir hafta boyunca Cumhuriyet Meydanı’nda ve Kültür merkezimizde sergilenmeye devam edecek. Herkesi bu güzel eserleri görmeye bekliyorum.’’ ifadelerini kullandı.
‘‘Sanata ve sanatçılara kapısını açan Gazipaşa Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Ali YILMAZ'a ev sahipliği yaptığı için çok teşekkür ederiz.’’
Sanatın farklı dallarında; resim,heykel,edebiyat(masal),karikatür ve fotoğraf gibi alanlarda;Türkiye,Azerbaycan,Tataristan,İran,Hollanda,Senegal,Dubai,İtalya,Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Hindistan, Özbekistan, Filistin, Arnavutluk gibi 17 ülkeden 40 sanatçının katılımıyla gerçekleşen sempozyum sergisinde konuşan  küratör  Keziban Ertuğrul Yıldırım, ''Uzun yıllardır devam ettiğimiz sempozyumda bu yıl farklı olarak heykel alanında da sanatçılarımız ölümsüz eserlerle sanatseverlerin gönüllerine dokundu. Heykel alanında bize sponsor olan Metamar Mermer ailesine teşekkür ederiz. Ayrıca burada her daim desteğini esirgemeyen Gazipaşa Belediyesi Kültür Müdürümüz Selçuk ÖZDEMİR'e ve Gazipaşa Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürümüz Kemal TUFAN'a, misafirperverlikleri ve güler yüzleri için Antalya/Gazipaşa halkına teşekkür ederiz. En önemlisi de sanata ve sanatçılara kapısını açan Gazipaşa Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Ali YILMAZ'a ev sahipliği yaptığı için çok teşekkür ederiz. 6. Uluslararası Gazipaşa Sanat ve Kültür festivalinde görüşmek ümidiyle.'' ifadesini kullandı.
 Açılışın ardında Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali YILMAZ, sempozyum katılımcılarına plaketlerini ve katılım belgelerini takdim etti. Yapılan heykel ve resimler, sanatseverler tarafından oldukça ilgi gördü. Gazipaşa Cumhuriyet Meydanı ve Gazipaşa Kültür merkezinde bulunan eserler, bir hafta boyunca sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.