ATA sporumuz olan güreş geleneğini yaşatmak amacıyla her yıl düzenlenen geleneksel Lamos Arana Karakucak Başpehlivanlık Güreşlerinin 7’ncisi Selinus Sahili’nde gerçekleştirildi. Selinus Sahili’nde hazırlanan er meydanı çok sayıda güreşseveri bir araya getirdi.

BAŞPEHLİVAN ÇORUM'NDAN

7. Lamos Arena Karakucak Başpehlivanlık Güreşleri’nde 80 başpehlivan er meydanına çıktı. Bir birinden önemli pehlivanların kol bağladığı güreşleri, Yaman Su İnşaat sahibi Abdurrahman Yaman’ın sponsorluğunda er meydanına çıkan Çorum Belediyesi’nin Başpehlivanı Ahmet Selbest kazandı. Selbest, final mücadelesinde Fatih Kambur’u mağlup etti. Müsabakaların sonunda Ahmet Selbest birinci, Fatih Kambur ikinci, Osman Aynur ve Serhat Gökmen üçüncü oldu. Güreşlerin sona ermesinin ardından dereceye girenlere madalyaları ve para ödülleri takdim edildi. Öte yandan dün düzenlenen güreşlerde başpehlivan olan Ahmet Selbest, geçen yıl düzenlenen güreşlerde final müsabakasına çıkmış ve Ali Gürbüz’e yenilerek ikinci olmuştu. Final müsabakasının ardından dereceye giren pehlivanlara ödüllerini Kaymakam Ali Sakar ile Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz takdim etti.