Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Gazipaşa Fen Lisesi’nin düzenlediği, TÜBİTAK tarafından desteklenen Bilim Fuarına katıldı.
Gazipaşa’da verdiği kaliteli eğitim ve öğretimle öğrencilerini geleceğe hazırlayan Gazipaşa Fen Lisesi, bu yıl ikincisini düzenlediği TÜBİTAK Bilim Fuarı’nı açtı. Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Perşembe Günü sabah saatlerinde Gazipaşa Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Bilim Fuarına Gazipaşa Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özkurt’la birlikte katıldı. Bilim fuarına katılan Başkan Yılmaz, bütün öğrencilerin projelerini tek tek inceledi. Öğrencilerden hazırladıkları projelerle ilgili bilgi alan Başkan Yılmaz, bütün öğrencilere başarılar diledi.
“ Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, birbirinden değerli projelerle bilimin ışığında ilerliyor. ”
Bilimin öneminden bahseden Başkan Yılmaz, “ Bilim bizim için olmazsa olmazlardan bir tanesidir. İnsanoğlunun var olması için yeni teknoloji, yeni yaşam alanları ve insanların rahatına olacak şeyler bilimle birlikte olacaktır. Bilim aynı zamanda insanların daha çok bilinçli olmasını sağlayacaktır. Bu nedenle, bu tip fuarların açılması çok önemlidir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, birbirinden değerli projelerle bilimin ışığında ilerliyor. Öncülük eden öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi. Öğrencilerin yapmış olduğu bilimsel çalışmaları yakından inceleyen Başkan Mehmet Ali Yılmaz, ilçe genelindeki okullarda, böyle yetenekli ve bilime önem veren öğrenciler olduğu için mutlu olduklarını ifade etti. Başkan Yılmaz fuara katılan öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Gazipaşa Fen Lisesi Müdürü Ahmet Güngör, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özkurt’a katılımları ve destekleri için teşekkür etti.  Gazipaşa Fen Lisesi’nin yetenekli öğrencileri tarafından düzenlenen Bilim Fuarı, 10 Mart Perşembe günü sona erdi.