Gazipaşa Toplum Sağlığı Merkezi(TSM) ve Gazipaşa Belediyesi işbirliğiyle, ilçe halkının yoğun olarak kullandığı Cumhuriyet Meydanı’na yerleştirilen Bebek Bakımı ve Emzirme Kabini hizmete açıldı. Gazipaşa’da, 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla ilk defa hayata geçirilen Bebek Bakım ve Emzirme Kabini, yeni bebek sahibi olmuş annelerin hayatını kolaylaştıracak. Anneler, bebeklerini emzirmek, altını değiştirmek ve ihtiyaçlarını karşılamak için yer aramak zorunda kalmayacak. Cuma sabah 10.30'da gerçekleştirilen Bebek Bakımı ve Emzirme Kabini'nin açılış törenine, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kalaycı, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Tan Doğan, İlçe Tarım Hayvancılık ve Gıda Müdürü Nazan Durak Özçelik, İlçe Nüfus Müdürü Gülay Erkün, İlçe Sağlık Müdürü Eşşe Çelik, Kabine sponsor olan Ebe Fatma Alçiçek, sağlık çalışanları ve anneler katıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Eşşe Çelik,"1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla anne sütüne dikkat çekmek istedik. Ebe Fatma Alçiçek arkadaşımızdan emzirme kabini yapalım diye bir teklif geldi. Belediye Başkanımız ile görüştük. Merkezi bir yere, emzirme ve bebek bakım kabini yerleştirmeyi planladık. Ebemiz Fatma Alçiçek Hanım da sponsorumuz oldu. Kabinimizi sabah 08.00’da açıp akşam 10.00'da kapatacağız. İnşallah Gazipaşa halkına faydalı olur. Anne sütü çok önemli, bebeklerimize ilk 6 ay sadece anne sütü vermeliyiz. Anne sütü bir hazinedir. Annelerimizin sık sık emzirmesi, çocuklarını hastalıklardan koruyacaktır. Anne sütü bütün besinlerden kıymetlidir" dedi.

İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN
Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ise, ihtiyaç duyulması halinde kabinlerin sayısını arttıracaklarını belirterek, "İlçe Sağlık Müdürümüz Dr. Eşşe Hanım emzirme haftası nedeniyle böyle bir kabin yerleştirmek istediklerini belirterek belediyemize başvurdu. Biz de elimizden gelen yardımı yapacağımızı söyledik. Yer belirledik, merkezi bir yer olsun istedik. İnşallah, ileride ihtiyaç olursa sayısını da arttırırız. Her türlü desteği vermeye hazırız. Yeter ki bebeklerimiz olsun, sağlıklı büyüsün. Hayırlı olsun diyorum. Bir şeyi yapmak değil sürdürmek de önemli. Bunun için de gerekenleri yapacağız. Gazipaşa'da önemli bir boşluğun doldurulduğu kanaatindeyim. İlçe Sağlık Müdürümüz Eşşe Hanım'a, sağlık çalışanlarına ve yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ANNELER SOSYAL YAŞAMDAN KOPMASIN
Gazipaşa'ya emzirme odası ve bebek bakım merkezi yapılma fikrinin sahibi ve sponsoru Ebe Fatma Alçiçek de, annelerin sosyal hayattan kopmalarını engellemek için böyle bir fikir oluştuğunu söyledi. Alçiçek, "Emzirme kabiniyle daha önce Eskişehir'de karşılaşmıştım. O zaman bebeklerim vardı. Emzirme ihtiyacı duyduğum zaman, böyle bir oda olması çok hoşuma gitmişti. Gazipaşa'da neden olmasın diye düşündük. 1-7 Ekim Emzirme Haftası'nda bu planı uygulamaya karar verdik. Annelerin sosyal yaşamdan kopmadan emzirmeye devam etmelerini istiyoruz. Çünkü anneler 'dışarı çıkarsam bebeğimi nerede emzireceğim, altını nerede değiştireceğim' gibi kaygılar sebebiyle sosyal yaşamdan kopuyorlar. Bunu engellemek için Dr. Eşşe Hanım ile böyle bir proje hazırladık. Elimizden geldiğince böyle bir kabin hazırladık. Belediyemize de desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Bu vesileyle şunu hatırlatalım: Anneler, çocuklarınıza ilk 6 ay sadece anne sütü vererek, 2 yaşına kadar çocuklarınızı emzirin diyoruz" dedi. Açılışa katılan annelerden Kevser Topçu, "Çok gerekli ve faydalı bir şey yapıldığını düşünüyorum. Emzirme, çocuğumuzun altını değiştirme gibi ihtiyaçlarından dolayı evden çıkamıyorduk. Böyle bir kabin anneler için çok yararlı olacak. Emeği geçenlere teşekkürler" dedi.