Gazipaşa Belediyesi, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en üst düzeye çıktığı Ramazan ayında, ilk iftar sofrasını vatandaşlara açtı.
Ramazan ayı boyunca, Gazipaşa Belediyesi tarafından düzenlenecek iftar sofralarının ilki, ilçedeki vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Belediye tarafından Ramazan ayı bereketinin ilçe halkı tarafından paylaşılması için Cumhuriyet Meydanı PTT binası yanına iftar çadırı kuruldu. İlçedeki pek çok vatandaşın bir araya geldiği iftar yemeğinde,  birlik ve beraberlik mesajı verildi. Gazipaşa Belediyesi tarafından, 2 Nisan Cumartesi günü, Cumhuriyet Meydanı PTT binası yanına kurulan çadırda verilen iftar yemeğiyle, ilçe halkı aynı çatı altında buluşmuş oldu.  İlk iftara Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Belediye Başkan yardımcıları Serkan Özkurt ve Ahmet Kalaycı da katıldı. İftar çadırında, Gazipaşalı vatandaşların masalarını tek tek dolaşıp, herkesin Ramazan ayını kutlayan Başkan Yılmaz, bu yıl ilçedeki ilk iftarda, vatandaşlarla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

‘’Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, ‘Ramazan paylaşmaktır’ diyor ve siz değerli hemşehrilerimizle bu güzel sofrayı paylaşacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.’’

Halkla iç içe olan bir belediye olarak, vatandaşlarla aynı iftar sofrasında buluştuklarını belirten Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Gazipaşa Belediyesi olarak, siz değerli hemşehrilerimizle dayanışma soframızda ilk iftarda bir arada olalım dedik. Ramazan ayının birliktelik ruhunu günümüze taşıdığı bilincindeyiz.  Dar gelirli ve varlıklı hemşehrilerimizin ayrım gözetmeksizin, bir araya geldiği büyük iftar sofralarımızın üzerinden yıllar geçse de, kardeşçi bir geleneği yaşatabildiğinin bir kanıtı olduğunu düşünüyorum.  Ramazanın sizlerle bir arada olunca, güzel olduğu temennisindeyim. Biz, özellikle çocuklarımız olmak üzere, hiçbir vatandaşımızın yatağına aç girmemesini temenni eden bir yapıya sahibiz. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, ‘Ramazan paylaşmaktır’ diyor ve siz değerli hemşehrilerimizle bu güzel sofrayı paylaşacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu akşam aramıza katılarak, iftar soframıza bereket kattınız, şereflendirdiniz.  Soframızın daha da bereketlenmesi için Ramazan ayı boyunca sürecek muhabbetli iftar soframıza halkımızın katılımını bekliyoruz. Tüm hemşehrilerime hayırlı Ramazanlar diliyorum.” ifadesiyle, tüm Gazipaşa halkını iftar çadırına davet ederek,  iftar yemeği konuşmasını tamamladı.
Birlik ve beraberlik içeren konuşmaların yapılmasının ardından, iftar duası edilerek,  yemeğe katılan herkes orucunu açtı. Bu yılın Ramazanında her gün, iftar çadırında yemek dağıtılacağı bilgisi verildi. Ramazan ayı boyunca,  tüm Gazipaşalı vatandaşlar en güzel paylaşama ve dayanışma duygularının yaşanacağı belediye iftar çadırında sıcak bir ortamda iftarlarını açma fırsatı bulacak.