İlçede düzenlediği farkındalık etkinlikleriyle sık sık gündeme gelen Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla Gazipaşa Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Gazipaşa Avukat Kemal Akça Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören çocuklarla bir araya geldi.

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, 21 Mart Pazartesi günü sabah saatlerinde ilçedeki Down Sendromlu özel gereksinimli çocuklarla ve aileleriyle Gazipaşa Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu ’nda bir farkındalık daveti düzenledi. Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, özel gereksinimi olan öğrencilerle bir araya gelerek,  onların mutluluklarını paylaştı. Farkındalık etkinliğine Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın eşi Şerife Yılmaz da katıldı. Down Sendromlu çocuklar için düzenlenen etkinlikte Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, animasyon oyun ekibinin hazırlamış olduğu müzikli oyun gösterisinde çocuklarla birlikte eğlenceli dakikalar geçirdi. Gazipaşa Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nda düzenlenen etkinlik sonrasında Belediye Bitki ve Üretim Tesisi ’nde çocuklarla fidan dikimi yapıldı. Toprakla özgürce oyalanmanın tadını çıkaran çocuklar, serada bulunan çiçekleri saksılara dikti. Çocuklara çiçek dikimi işleminde yardım eden Başkan Yılmaz, okul yöneticilerinden eksik ve ihtiyaçlarıyla ilgili bilgiler almayı ihmal etmedi ve Gazipaşa Belediyesi’nin her koşulda yanlarında olduğunu ve desteklerini esirgemeyeceklerini vurguladı.

‘‘Çocuklarımızın hayatımıza kattıkları artı bir değerin farkındayız.’’

Down Sendromlu çocuklara farkındalık davetinde bir konuşma gerçekleştiren Başkan Yılmaz, ‘‘Sevgili çocuklarımız, değerli ailelerimiz, öğretmenlerimiz herkese günaydın, hoş geldiniz, şerefler verdiniz. Nevruz, baharın müjdecisidir, bereketin müjdecisidir. Böyle güzel bir günde böyle güzel ve özel çocuklarımızla bir arada olmaktan çok mutluyuz. Çocuklarımızın hayatımıza kattıkları artı bir değerin farkındayız. Onların daha iyi şartlarda eğitim görmeleri, daha iyi bir yaşam sürmeleri ve sosyal hayatta daha aktif olmaları için elimizden gelen her türlü imkânı kullanacağımızdan hiçbir endişeniz olmasın. Gerek okullarımızın gerekse çocuklarımızın ihtiyacı olduğunda Gazipaşa Belediyesi yanınızdadır. Çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. İyi ki geldiniz iyi ki varsınız diyorum. Sizlere çocuklarınızla birlikte mutlu, sağlık ve umut dolu bir gelecek diliyorum. ’’  ifadesiyle bugünün önemi hakkında düşüncelerini katılımcılarla paylaştı.

BAŞKAN YILMAZ’A TEŞEKKÜR

Gazipaşa Özel Eğitim Okulu ile Gazipaşa Avukat Kemal Akça Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim veren öğretmenler, konuşmalarında bu alana gönül verdikleri şimdiden belli olan özel gereksinimli çocukların hepsinin ilerde iyi bir birey olacaklarını vurguladılar. Özel gereksinimli çocuklarla sabırla ve şefkatle ilgilenen öğretmenler ve aileler farkındalık alanında yaptığı çalışmalara bir yenisini ekleyen ve kendilerini bu etkinliğe nazikçe davet edip ağırlayan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’a teşekkürlerini ilettiler.

21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü etkinliği,  Başkan Yılmaz’ın, Gazipaşa Özel Eğitim ve Uygulama Okulu ile Gazipaşa Avukat Kemal Akça Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören özel öğrencilerle birlikte zaman geçirdiği anlamlı görüntülere sahne oldu.  Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Bitki Üretim Tesisi’nde ekilen çiçekleri çocuklara armağan etti.