Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Gazipaşa’da Çamlı Mezarlığın yetersiz kalmaya başlaması nedeniyle yeni mezarlık projesi çalışmaları başlatıldı.
Daha önce ilçede Kültür Merkezi projesi yapımına başlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek yeni mezarlık projesi çalışmalarına büyük bir hızla başladı. Gazipaşa Çamlı Mezarlığı’nın dolma aşamasında olduğu ve ilçeye yetersiz kaldığı bilgisi verilmesi üzerine, ilçede Beyobası Mahallesi Orman Deposu Mevkiinde bulunan 86.300 m2’lik araziye, yeni mezarlık alanı kazandırılması için Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri kolları sıvadı. Mezarlık alanında; Şehitlik, çocuk mezarlığı, aile mezarlığı ve bebek mezarlığı gibi bölümler yer alacak.

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, 25 Nisan Pazartesi Günü Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından ilçeye kazandırılacak mezarlık alanına incelemelerde bulundu. Çalışmaları yakından inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’a Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özkurt, Ahmet Kalaycı, Belediye Meclis Üyeleri  Zafer Tan, Mehmet Yüksel, CHP İlçe Başkanı Yavuz Demir, İyi Parti İlçe Başkanı Osman Nuri Yılmaz ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa İlçe Hizmet Birimi Şube Müdürü Yaşar Kemal Uğuz da eşlik etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan mezarlık alanında açık ve kapalı ibadethaneler, gasilhane, morg, abdesthaneler, idari bina kapsayan projeyle cenaze hizmetleri daha modern tesislerde verilirken, mezarlık kapasitelerinde artış sağlanacak.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK’E TEŞEKKÜR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar hakkında konuşan CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Gazipaşa Belediyesi Meclis Üyesi Zafer Tan, “İlçemizde bulunan Çamlı Mezarlık bölgesi, artık ihtiyaca cevap vermiyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e yeni bir mezarlık yapımı için yardım istedik. Bu orman arazisi yıllar önce Ahmet Büyükakça tarafından belediyemize kazandırılmıştı. Buradan kendisine de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu araziyi değerlendirerek talebimize kısa sürede karşılık verdiği için Muhittin Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum.  Bugün Belediye Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz ile birlikte çalışmaları yakından inceledik. Büyükşehir Belediyemizin başlattığı bu proje,  ilçemiz için çok yararlı olacak.” dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı çalışmaları yakından inceleyen Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, çalışmalardan oldukça memnun olduğunu ifade ederek, “İlçemizde bulunan Çamlı Mezarlık bölgesinin artık yetersiz gelmesi nedeniyle,  Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e bilgi verdik. Sağ olsun Başkanımız bizlerin ihtiyaç talebine cevabı geciktirmedi ve Büyükşehir Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri dâhilinde yeni mezarlık projesinin yapımına başlandı. Belediye Başkan Yardımcımız Serkan Özkurt, Ahmet Kalaycı, Belediye Meclis Üyelerimiz Zafer Tan, Mehmet Yüksel, CHP İlçe Başkanımız Yavuz Demir, İyi Parti İlçe Başkanımız Osman Nuri Yılmaz ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa İlçe Hizmet Birimi Şube Müdürümüz Yaşar Kemal Uğuz ile birlikte çalışmaları yakından inceledik. Ekiplerimize kolaylıklar diledik. Bu güzel proje için Muhittin Başkanımıza çok teşekkür ediyor, hayata geçirilen projenin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadesini verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yeni mezarlık projesi, kısa zamanda tamamlanıp Gazipaşa halkının hizmetine sunulacak.