Gazipaşa’da bu yıl 21-22 Ekim tarihlerinde yapılacak Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali programı belli oldu. Bu yıl 10'uncusu düzenlenen festival, 21 Ekim Pazartesi günü saat 10.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda Kortej yürüyüşü ile başlayacak. Atatürk Parkı’ndaki festival alana girilmesinin ardından program, Gazipaşa Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin gösterisi ve Antalya Büyükşehir Bando gösterisi ile devam edecek. Saat 12.00'de stantların gezilecek ve 13.00'da Gazipaşa Ziraat Odası aşure ikramı yapacak. Çeşitli yarışmalar ve etkinliklerle devam edecek olan festivalin birinci günü serbest müzikli eğlence, ardından Uğur Yetkin, Vedat Sümbül ve Zeyyat Şahin'in şiir dinletisi ile son bulacak.

EN GÜZEL NAR SEÇİLECEK
Festivalin 2'inci gününde ise ‘ En iyi çekirdeksiz nar ve tropikal meyveler' yarışması düzenlenecek, Yarışma sonuçların açıklanmasının ardından 'Gazipaşa Kültürü'nü Tanıyalım' söyleşisi gerçekleşecek. Serbest müzikli eğlence ile devam edecek olan festival, saat 19.00'da yapılacak ödül töreni ve halk konseriyle son bulacak. Festivale tüm ilçe halkını davet eden Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Gazipaşa'ya ismini verişi günü anısına düzenlediğimiz 10. Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivalimize herkesi davet ediyoruz" dedi.