Dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’in ilk gününde Gazipaşa Belediyesi’nin rengarenk standı yoğun ilgiyle karşılandı.
İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 9 Şubat Çarşamba Günü ziyaretçilere kapısını açan 25. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’e katılan Gazipaşa Belediyesi’nin standı fuarın en gözde stantlarından biri oldu.  Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özkurt, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Selçuk Özdemir, Gazipaşa Belediyesi standında fuara gelen misafirleri ağırladı. Gazipaşa standı, zengin turistik değerleri ve tezgâhlarda gökkuşağını andıran rengârenk meyve ve sebzeleriyle katılımcıların dikkatini üzerinde toplamayı başardı.

GAZİPAŞA STANTI, EMITT 2022’NİN GÖZDESİ OLDU

Her yıl 45.000’e yakın turizm ve seyahat sektöründeki profesyoneller ile dünyanın dört bir tarafından gelen seyahat şirketlerini ağırlayan 2022 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat(EMITT) Fuarı, ihtişamlı bir şekilde ilk gününü tamamladı. Uzun yıllardır Türkiye’de pek çok yeni tatil ve turizm alanı keşfinin oluşumuna katkı sağlayan, ülkemizdeki şehirlerin ve köylerin markalaşmasında büyük rol alan Uluslararası fuarda Gazipaşa Belediyesi’nin standı ziyaretçi akınına uğradı. CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, birçok ilçe belediye başkanı, il ve ilçe başkanları ve STK temsilcileri Gazipaşa Belediyesi’nin standını ziyaret etti. Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, turizm sektörünün dünyaya açılan en önemli kapılarından biri olan EMITT 2022’nin Gazipaşa’nın adının markalaşmasında ve turizmde dışa açılım konusunda büyük artılar kattığını belirtti. Fuarın ilk gününde Gazipaşa’nın kumsalları, tarımı, tarihi ve doğal güzellikleri hakkında rehberlik eden Başkan Mehmet Ali Yılmaz, Gazipaşa standına gelen tüm misafirler ile tek tek ilgilenerek turizm acenteleri ve ilgili kurumlar ile görüşmeler gerçekleştirdi. Başkan Yılmaz, standı ziyaret eden misafirlere nergis çiçeği ve tropikal ürünlerden hediye etti.

‘’Her geçen gün büyüyen ailemizin ortak değerlerine sahip çıkmaya, ilçe turizmine ve tarımına destek olmaya devam ediyoruz’’

EMITT 2022 Fuarı’nın ilk gününe katılan misafirlere, ilçemizi tanıtmanın bambaşka bir heyecan olduğunu dile getiren Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, ‘’ Antalya’nın güzide şehri Gazipaşa Belediyesi olarak dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan EMITT 2022 Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda ilk günümüzü tamamladık. Beklentilerimizin de üstünde olan geniş bir katılımcı kitlesine şehrimizin kültürel miras ve değerlerini tanıtıyor olmak bizlere tarif edilemez derecede bir gurur yaşatıyor. Gökkuşağı renklerinden ilham alarak oluşturduğumuz stantta, ülkemizde sadece bölgemize özgü birbirinden tropikal meyveleri ve örtü altı üretiminde kendi topraklarımızda yetiştirilen organik sebzeleri sergiledik. Bu güzel görsel şölenle katılımcıların hemen dikkatlerini üzerimize çekmeyi başardık. Bugün standımızda milletvekillerimizi, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımızı, il ve ilçe yöneticilerimizi ve ilçemizi merak eden misafirlerimizi ağırladık. Turizm sektöründe önde gelen isimlerle ve birbirinden değerli sektör uzmanıyla tanışma fırsatımız da oldu. Bu etkinliğe katılmamızdaki asıl amaç hem ilçemizin turizmde keşfedilmesini, ön plana çıkmasını sağlamak hem de geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış önemli bir tarihe sahip memleketimizi dış dünya ile paylaşabilmekti.  İlk gün heyecanımıza ortak olan ve bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz. Her geçen gün büyüyen ailemizin ortak değerlerine sahip çıkmaya, ilçe turizmine ve tarımına destek olmaya devam ediyoruz.’’ ifadesiyle fuardaki ilk gün hakkında görüşlerini belirtti.

EMITT 2022, 12 ŞUBAT’TA SON BULACAK

EMITT 2022’nin ilk gününde seyahat ve turizm alanında birbirinden verimli konferanslar ve etkinlikler gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen etkinlikler aracılığıyla da turizm sektörünün 4 ana teması ele alındı. Dijital dönüşüm temalı konuların yanında turizm ekonomisi, sektörü yönlendiren trendler, öne çıkan destinasyonlar ve önümüzdeki on yıla damga vuracak teknolojik inovasyonlar da ele alındı. İstanbul TÜYAP Kongre Merkezi’nde ziyaretçilere kapılarını açan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, birbirinden değerli konukları 12 Şubat tarihine kadar ağırlamaya devam edecek.