Gazipaşa Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 84. Yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anacak.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programı 10 Kasım Perşembe günü sabah, Cumhuriyet Meydanı’nda Gazipaşa Kaymakamlığı ve Gazipaşa Belediye Başkanlığı’nın çelenklerinin Atatürk anıtına sunulması, saat 09.05’te sirenlerin çalması ile saygı duruşuna geçilerek ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak.
Anma töreni daha sonra Belediye Kültür Merkezi’nde devam edecek. İstiklal Şehit Süleyman Gür İlk ve Orta Okulunun düzenlediği program, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve okul müdürünün günün anlam ve önemini belirten konuşma ile devam edecek. Okul müdürünün konuşmasının ardından, öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler okunarak, gösteriler sunulacak. Öğrencilerin hazırladıkları program ödül töreni ile son bulacak.
ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMINA TÜM HALKIMIZI BEKLİYORUZ.
10 Kasım günü sabah yapılan anma etkinliklerinin ardından, akşam Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Belediye Kültür Merkezi’nde şiirlerle, türkülerle Atatürk’ü anma programı yapılacak. 10 Kasım Perşembe günü saat 20.00’de başlayacak olan programa tüm ilçe halkını davet eden Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “  Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 84. Yıldönümünde saygı ve özlemle anıyorum. Ata’mıza olan saygımız ve sevgimiz hiçbir zaman bitmeyecek. Bize miras bıraktığı Cumhuriyeti’mizi aydınlık geleceğimize taşımaya devam edeceğiz. 10 Kasım Perşembe günü saat 20.00’de Kültür Merkezimizde düzenleyeceğimiz Atatürk’ü anma programımıza tüm halkımızı bekliyoruz.” dedi.