Gazipaşa Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla "Hepimizin bir dünyası var" temasıyla bir farkındalık etkinliği düzenledi. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Birimi iş birliğiyle gerçekleştirilen öğrencilere yönelik etkinlikte, gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak amacıyla çeşitli aktiviteler ve bilgilendirme çalışmaları yapıldı.
Gazipaşa Belediyesi tarafından çocukların doğa sevgisini artırmak ve çevre bilincini geliştirmek adına yapılan etkinlikte, çeşitli oyunlar ve atölye çalışmaları düzenlendi. Etkinliğe çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Çocuklar çevreyi korumanın önemini eğlenceli ve öğretici bir şekilde öğrenirken, öğretmenleri ile birlikte bilinçlendirme faaliyetleri yaptı. Sıfır Atık, hayvanlar ve doğal yaşam ve kompost gübre üretimi hakkında bilgiler verilen etkinlikte, kompost gübre üretimi çalışması, tohum toplarının doğaya bırakılması, bitki dikimi ve çevre konulu şarkılar eşliğinde bilinçlendirme çalışmaları yapıldı. Belediye Başkan Vekili Kemal Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Necdet Ali Şirin ve Selçuk Özdemir farkındalık etkinliğine katıldı. Çocuklar etkinliklerde çevre ve doğa konusunda bilinçlenirken aynı zamanda doyasıya eğlendi.
“HEP BİRLİKTE, DAHA TEMİZ VE SAĞLIKLI BİR DÜNYA İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
5 Haziran Dünya Çevre günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikle ilgili konuşan Gazipaşa Belediyesi Çevre Yüksek Mühendisi Elif Türkyılmaz, "Çocuklarımızın mutlu bir yaşam süreceği gelecek, sağlıklı bir doğa ile mümkündür. Temiz bir çevre, geleceğe bırakacağımız en büyük mirasımızdır. Bugün burada, gelecek nesiller için daha yaşanabilir bir dünya yaratmak adına önemli bir adım attık. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize etkinliğe katılımları için teşekkür ediyoruz. Gazipaşa Belediyesi olarak, çevre koruma çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Hep birlikte, daha temiz ve sağlıklı bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz." dedi.