Gazipaşa’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Grand Prix Yol Bisikleti yarışı sona erdi. UCI Dünya Bisiklet Birliği ve Türkiye Bisiklet Federasyonu takviminde bulunan Uluslararası Grand Prix Gazipaşa Yol Bisikleti yarışlarında, toplam 286 sporcu pedal çevirdi.

Uluslararası Grand Prix Yol Bisiklet yarışı, 5 Mart cumartesi Günü saat 10.00’da CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı , Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, CHP Gazipaşa ilçe Başkanı Yavuz Demir ve Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın start vermesiyle kadınlar yarışıyla Gazipaşa Cumhuriyet Meydanında başladı. 12 ülkeden 18 takım ve 110 kadın sporcunun katıldığı yarış, Kırahmetler Mahallesinden U dönüşü yapılarak Kahyalar Mahallesi Büyükşehir Hizmet Binası önünde tamamlandı. Kadınlar yarışının birincisi daha önceki yıllarda da aynı yerde birinciliği olan Ukraynalı sporcu Olga SHEKEL  oldu.

20 ülkeden 32 takım ve 176 sporcunun katıldığı erkekler yarışı ise saat 15.00’te yine Gazipaşa Cumhuriyet Meydanından start aldı ve Kahyalar Mahallesi Büyükşehir Hizmet Binası önünde sona erdi. Erkekler yarışının birincisi Sakarya’dan katılan Türk yarışmacı Onur Balkan oldu. Yarışların sonunda Kadınlar ve Erkekler kategorisinde dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Yarışmanın kusursuz tamamlandığını belirten yarışma organizatörleri, ‘‘özellikle organizasyon kısmında, Gazipaşa Belediyesi, Gazipaşa Kaymakamlığı bütün hücreleriyle muhteşem bir iş çıkardılar. Hepsine tek tek teşekkür ediyoruz. Yaptığımız ilk toplantıdan beri, yaptıkları işi ne kadar ciddiye aldıklarını, çok ciddi çalıştıklarını gördük.’’ İfadesini kullandılar.

Yarışların ardından konuşan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ‘‘Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) ile birlikte düzenlediğimiz Grand Prix Gazipaşa bisiklet yarışlarını tamamladık. Dereceye girip ödül alan sporcularımızı tebrik ediyor, uzun soluklu yarışan bütün sporcularımıza katılımları için teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

KADINLAR KATEGORİSİ

1.Olga SHEKEL