GAZİPAŞA'DA 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bir dizi etkinlikle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından 96’ncı yıldönümü kutlamaları fener alayı ve söyleşi ile devam etti. Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) tarafından düzenlenen, saat 19.00’da Yayla Market'in önünde başlayan ve Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren fener alayına Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kalaycı, İlçe Başkanı Ömer Güven, ADD Başkanı Fehmi Tuncer ve vatandaşlar katıldı. Fener alayının ardından Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen Cumhuriyet Söyleşisi’ne konuşmacı olarak Eğitimci Yazar Pakize Türkoğlu, Emekli Öğretmen Hasibe Yıldırım ve Emekli Öğretmen Tayyar Ünal katıldı. İlginin yoğun olduğu söyleşide konuşan Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, konuşmasında, özgürlüğümüzü Mustafa Kemal Atatürk ve Türk ordusuna borçlu olduğumuzu belirterek, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yıldönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde, öncelikle tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bilindiği gibi, Büyük Atatürk’ün önderliğinde, tüm imkansızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. Ve bu zafer, Cumhuriyet’le taçlandırılarak, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi olarak gerçekleştirilmiştir. Cumhuriyet,  demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağı olmuştur.

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM
Cumhuriyet, Türk halkının ufkunu açmış, yaratıcı gücünü ortaya çıkarmış, modern dünyanın kavram ve değerleri ile tanıştırmıştır. Millet olarak, bugün bunun haklı gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bunun içindir ki Cumhuriyetimizin ilanının yıldönümleri olan 29 Ekimleri her yıl tüm Gazipaşa’da ve tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bugün özgür bir şekilde yaşıyorsak, bu Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman Türk ordusu sayesindedir. Eğer onlar olmasaydı bu ülke de olmazdı. Şehitlerimize, gazilerimize ve Gazi Mustafa Kemal’e her şeyimizi borçluyuz. Bu vesileyle, ’Ya istiklal ya ölüm’ deyip destan yazan Başkomutanımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi sevgiyle, saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyorum. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk" dedi. Belediye Başkanı Yılmaz’ın konuşmasının ardından Eğitimci Yazar Pakize Türkoğlu, Emekli Öğretmen Hasibe Yıldırım ve Emekli Öğretmen Tayyar Ünal’ın, Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili söyleşisi başladı. Belediye Başkanı Yılmaz, programın sonunda, konuşmacılara plaket ve çiçek takdim etti.