Gazipaşa Belediyesi’nin Koru Mahallesi Fidanlık Mevkii’nde kurduğu kurban satış alanında hazırlıklar tamamladı.
Gazipaşa Belediyesi Zabıta, Fen İşleri, Temizlik ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Koru Mahallesi Fidanlık bölgesinde yer alan kurban satış alanının hazırlanması için ortaklaşa çalıştı.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların ve satıcıların herhangi bir sorun yaşamamaları için tüm tedbirleri alan belediye ekipleri, ilk etapta Kurban Satış Pazarı’nda satışa sunulacak kurbanlık hayvanların gerekli kontrollerini yaparken, zabıta ekipleri de kurban satışı yapan vatandaşların belgelerini kontrol etti. Daha sonra satış ortamının hazır hale getirilmesi için Koru Mahallesi Fidanlık Mevkii’nde bulunan arazide zemin düzleştirilerek bölgedeki otlar temizlendi. Ardından Kurban Pazarında düzen sağlamak için ağıl yerleri işaretlenerek aralıklı olarak su hatları çekildi. Kurban pazarının ışıklandırmaları tamamlandı. Tuvalet ve lavabolar yerleştirildi.

Daha önce kura çekiminde yerleri belirlenen satıcılar kurban pazarına gelmeye başladı. İlçe Kaymakamlığı ve Gazipaşa Belediyesi’nin 2024 yılı için kurban satış alanı olarak belirlediği Koru Mahallesi Fidanlık Mevkii’nde sınırları içinde yer alan arazide hazırlıkların sona ermesiyle birlikte kurban satış işlemleri başladı.

Başkan Yılmaz: “Esnafımıza bol bereketli kazançlar, vatandaşlarımıza iyi alışverişler diliyorum.”
Kurban Satış Pazarı için son hazırlıkları tamamladıklarını belirten Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz konuşmasında, belediye ekiplerinin güvenlik ve hijyen standartlarına uygun bir kurban satış alanı oluşturduklarını söyledi. Başkan Yılmaz, “Kurban Satış Pazarımız Koru Mahallesi Fidanlık Mevkii’nde hizmete hazır. Satıcılara yer teslimini yaptığımız pazarda, tüm ekiplerimizle birlikte güvenilir ve hijyenik bir ortam olması için tüm önlemlerimizi aldık. Esnafımıza bol bereketli kazançlar, vatandaşlarımıza iyi alışverişler diliyor, tüm hemşehrilerimin Kurban Bayramını kutluyorum. ” dedi.

Koru Mahallesi Fidanlık Mevkii’nde yer alan kurban satış alanı Kurban Bayramı’nın birinci gününe dek faaliyette olacak.