Gazipaşa Belediyesi, Yeni Mahallede atıl bir şekilde duran belediye arazisini bölge halkının rahatlıkla kullanabileceği modern bir parka dönüştürdü. Usta sanatçı Musa Eroğlu’nun adı verilen park, 3 Temmuz Pazartesi günü hizmete açıldı.
Tasarladığı modern ve dikkat çekici parklarla kentin çehresini yeni bir görünüme kavuşturan Gazipaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, 18. Madde imar uygulaması ile Yeni Mahalle’ye park alanı olarak kazandırılan ve atıl vaziyette bulunan alanı, kısa zamanda modern bir park haline getirdi. Gazipaşa’da çok sevilen ve çağın Karacaoğlan’ı olarak görülen usta sanatçı Musa Eroğlu’nun adı Belediye Meclisi kararıyla Yeni Mahalle’de yapımı tamamlanan parka verildi. İçerisinde çocuk oyun alanları, basketbol sahası, yürüyüş parkuru, spor aletleri, banklar ve yeşil alanın bulunduğu 3000 m2’lik park, 3 Temmuz Pazartesi Günü saat 19.30’da usta sanatçı Musa Eroğlu’nun katılımıyla açıldı.
Musa Eroğlu Parkının açılışına Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti temsilcileri, Halk ozanı Musa Eroğlu ve birçok Gazipaşalı vatandaş katıldı. Katılımın yoğun olduğu park açılışında yerel sanatçılar ve şehir dışından gelen Musa Eroğlu’nun öğrencileri sahne aldı. Günün sonunda ünlü sanatçı Musa Eroğlu, Gazipaşalı severlerine mini bir konser vererek vatandaşları coşturdu.
“İLÇEMİZE 8 ADET PARK VE 90.000 METREKARE YEŞİL ALAN KAZANDIRDIK.”
Park açılışında konuşan ve Gazipaşa’ya 8 adet park kazandırdıklarını belirten Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “18. Madde İmar uygulaması ile bölgeye kazandırdığımız ve atıl vaziyette bulunan bu alanda, bölge halkımızın da fikirlerini alarak kısa bir sürede herkesin kullanabileceği güzel bir park oluşturduk. Göreve geldiğimiz günden bu yana bu parkımızla birlikte Gazipaşa’mıza 8 adet park yaptık. Bu sayede ilçemize 90.000 m2 yeşil alan kazandırdık. Her mahallemizde, çocuklarımız rahatlıkla oyunlar oynasın, gençlerimiz sporlarını yapsın, vatandaşımız ferah nefes alsın istiyoruz. Halkımızın sosyalleşebileceği alanları her geçen gün artırıyoruz. Gazipaşa’mıza daha fazla yeşil alanlar kazandırmayı hedefliyoruz. Bu amaçla ilçemize güzel parklar inşa etmeye devam edeceğiz.” Dedi.
“MUSA EROĞLU PARKIMIZ YENİ MAHALLEMİZE VE İLÇEMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN.”
Musa Eroğlu Parkının yapımında ve açılışta emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Yılmaz, “Ata’mızın ismini taşıyan güzel ilçemizin, kültür ve sanatla birlikte daha güzel olacağının bilincindeyiz. Gazipaşa’mızın kültürünü yeni nesillere aktarmak ve çocuklarımızın sanatla iç içe olmasını sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda; Torosların bağrından gelip bütün yaşamını müziğe adayan, kültür taşıyıcısı, çağımızın Karacaoğlan’ı Musa Eroğlu’nun ismini parkımıza vermek istedik. Musa Eroğlu, tüm dünya için olduğu gibi Gazipaşa’mız için de önemli bir kültür insanıdır. Bölgemizin kültürünü müzikle harmanlayan, hepimizin dedesi Musa Eroğlu’nu bir kez daha ilçemizde ağırladığımız için çok mutluyuz. Ben inanıyorum ki büyük emekle inşa ettiğimiz bu park,  hem spor, hem de bir kültür parkı olacak. Parkın yapımında emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bizleri onurlandırarak Gazipaşa’mıza gelen halk ozanımız Musa Eroğlu’na ve müzisyen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Musa Eroğlu Parkımız Yeni Mahallemize ve ilçemize hayırlı uğurlu olsun." dedi.