Gazipaşa Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Gazipaşa Toroslar Günnercik Yayla Şenliği, 1800 rakımlı Günnercik Yaylasında on binleri buluşturdu. Üç gün süren şenlik, eğlenceli görüntülere sahne oldu.
Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın Yörük ve yayla kültürünü yaşatmak ve tanıtmak için düzenlediği Günnercik Yayla Şenliği tamamlandı. 28-30 Temmuz tarihleri arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Gazipaşa Belediyesi tarafından organize edilen 4'üncü Gazipaşa Toroslar Günnercik Yayla Şenliği, büyük coşkuya sahne oldu. Şenliğe, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Milletvekili Cavit Arı, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Yavuz Demir ve birçok siyasi parti temsilcisi de katıldı.
ŞENLİK YÖRÜK GÖÇÜYLE BAŞLADI
Gazipaşa'ya 55 kilometre mesafedeki 1800 rakımlı Günnercik Yaylası'nda düzenlenen şenlik, deve kervanı eşliğinde gerçekleştirilen Yörük göçüyle başladı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Yörük göçüne deve sırtında katılarak, şenliğe katılanları selamladı.
Yörük Göçünün ardından yapılan Günnercik Yayla Ağası seçimini ise bir önceki Şenlik Ağası Durmuş Özgen kazandı.
YAYLA KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATACAĞIZ
Şenliğin açılış konuşmasını yapan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, yayla ve Yörük kültürünü yaşatmaya devam edeceklerini belirtti. Başkan Yılmaz konuşmasında “Gazipaşa’mız, sahillerinden yaylalarına kadar her bir köşesiyle çok kıymetlidir. Bizler o kadar şanslıyız ki, sahillerimizde Akdeniz esintisi, dağ köylerimizde çam ve katran kokularıyla büyüdük. Yaylalarımızda serinleyip, güzel anılar biriktirdik. Çocuklarımız ve gençlerimiz de bu değerli kültürümüzü tanısın ve yaşasın istiyoruz. Bu amaçla, Yayla kültürümüzün nesilden nesile aktarılması ve sürdürülmesi için gereken çabayı gösteriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz şenliğin yanı sıra, göreve geldiğimiz günden itibaren ilçemizin her mahallesinde olduğu gibi, yaylalarımızda da vatandaşlarımızın ulaşımını ve yaşamını kolaylaştıracak işler yapmaya devam ediyoruz.” Dedi.
GÜNNERCİK’TE CUMHURİYET VURGUSU
Şenliğin açılış konuşmasında Cumhuriyet’in  kazanımlarından bahseden Başkan Yılmaz, Cumhuriyet’in ilan edilişinin 100. Yaşını kutladı. Başkan Yılmaz konuşmasında “Kıymetli Konuklarımız, Hepimizin bildiği gibi, Cumhuriyetimiz 100 yaşında! Bugün, Cumhuriyetimizin 100. yaşının coşkusunu, masmavi denizlerimizin olduğu sahillerden 1800 rakımlı Günnercik Yaylamıza çıkardık. Atalarımızın, demokratik ve laik bir ülkede yaşama hedefiyle temellerini attığı Cumhuriyet heyecanı, her zaman bizimle olacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini gururla taşıyan bu güzel ilçede, sizlerin desteğiyle; durmadan, yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü Gazipaşa’mız, her şeyin en güzelini hak ediyor!” ifadelerine yer verdi.

DOLU DOLU GEÇEN ŞENLİK KONSERLERLE RENKLENDİ
Günnercik Yaylasında Gazipaşa Belediyesi tarafından kurulan Gökyüzü evlerinde konaklayan vatandaşlar, gün içerisinde yapılan ödüllü yarışmalar ve etkinliklerle doyasıya eğlendi. Elif Buse Doğan'ın şarkılarıyla renk kattığı şenliğin ilk günü, Uğur Önür & Umut Sülünoğlu konserleri gerçekleşti. Halk oyunları gösterilerinin düzenlendiği şenlik büyük coşkuya sahne oldu. Şenliğin ikinci gününde Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk Halk Müziği Korosu ve Sevcan Orhan konserleri düzenlendi. Sanatçılara, Gazipaşa Belediyesi Sanat Atölyesi’nde İpek kozasından yapılan dağ karanfili tablosu hediye edildi. 30 Temmuz Pazar günü tamamlanan şenlikte on binlerce vatandaş doyasıya eğlendi. Yapılan şenlikten memnun olan vatandaşlar Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve ekibine teşekkür etti.