Gazipaşa’da bu yıl 4‘üncüsü düzenlenecek Uluslararası Kültür ve Sanat Sempozyumu 26 Ekim-2 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan sempozyuma, dünyanın çeşitli ülkelerinden birbirinden usta isimler katılacak.

Sempozyumda; Türkiye, Kuzey Kıbrıs, Filistin, Hindistan, Kosova, Arnavutluk Gürcistan, Azerbaycan ve Suriye gibi 9 ülkeden 31 sanatçı yer alacak. Sanatçılar, Gazipaşa’nın kültürü ile kendi ülkelerinin kültürü arasında sanatsal bağlarla bir dostluk köprüsü kuracak. Resim, müzik, karikatür, heykel, vitray ve sanatın birçok alanında başarılı olan aynı zamanda kültür elçisi olan bu usta isimler, güzel bir Sanat harmonisi ile Gazipaşa’ya katkı sağlayacak.  26 Ekim-2 Kasım 2019 tarihlerinde 4'üncü Uluslararası Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu'nu gerçekleştireceklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, "Sempozyumda, 9 farklı ülkeden 31 sanatçı (Ressam, Heykeltıraş, müzisyen) ağırlayacağız. Etkinlikler kapsamında yapılacak eserler, Gazipaşa Belediyesi'ne bağışlanacak. 31 Ekim'de de Cumhuriyet Meydanı'nda saat 14.00'da isteyen çocuklarımıza ressamlar eşliğinde resim yapma fırsatı sunacağız. Sempozyum boyunca yapılan tüm eserler ise 1 Kasım tarihinde Cumhuriyet Meydanı'nda sergilenecek. Ayrıca sempozyumda, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Okulu'nda eğitim gören engelli çocuklarımızla da sanatsal faaliyetler düzenlenecek" diye konuştu.