Gazipaşa Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Türkiye’nin ilk Tropikal Parkında, büyük bir heyecanla ilk meyve hasadını gerçekleştirildi. Hasat edilen meyveler parka gelen ziyaretçilere ikram edildi. Çeşitli tropikal meyve türlerinin yetiştirildiği park, çocuk oyun grubu, koşu parkuru ve spor olanaklarıyla da dikkat çekiyor.
Gazipaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hizmete açılan Türkiye’nin ilk Tropikal Parkında ilk meyve hasadı yapıldı. Parkın içindeki tropikal seraya, muz, mango, ejder meyvesi, altın çilek ve passiflora gibi tropikal meyveler ekilmişti. Belediye ekiplerinin özenle bakımını üstlendiği bu ürünler, meyve ağaçlarının olgunlaşmasıyla birlikte toplanarak ilk hasat gerçekleşti. Elde edilen meyveler, hem kalitesi hem de çeşitliliğiyle büyük beğeni topladı. Hasat edilen meyveler, parka gelen ziyaretçilere ikram edildi.
BAŞKAN YILMAZ: “İLK MEYVE HASADIMIZ HAYIRLI UĞURLU OLSUN”
Tropikal Parkta yapılan ilk meyve hasadı ile ilgili konuşan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Tropikal Park, ilçemize sunduğumuz önemli bir değer. Bugün burada, ilk meyve hasadımızı gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu park, hem yerel halkımız hem de dışarıdan gelen misafirlerimiz için cazip bir mekan haline geldi. Çocuklarımızın eğlenebileceği, spor yapabileceği ve misafirlerimizin tropikal meyvelerle tanışabileceği parkımızı her geçen gün daha da geliştirmeye devam edeceğiz. İlk meyve hasadımız hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
Gazipaşa Tropikal Parkı, sadece tarımsal üretimle sınırlı kalmayıp, ziyaretçilerine çeşitli sosyal imkanlar da sunuyor. Kurulan çocuk oyun parkları, koşu parkurları ve spor aletleri, bölge halkı ve misafirler tarafından yoğun ilgi görüyor.