1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Gazipaşa’da coşkuyla kutlandı. Yarışmalarda renkli görüntüler yaşandı.
Gazipaşa Belediyesi ve Gazipaşa Balıkçılar Kooperatifi tarafından Türk karasularında kabotaj hakkının verilmesinin 96'ncı yıl dönümü olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda çeşitli etkinlikler düzenlendi. 1 Temmuz Cuma günü saat 18.00’de Gazipaşa Yat Limanı’nda düzenlenen kutlama törenine; Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İyi Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı ve beraberinde İyi Parti Antalya yöneticileri, Belediye Başkan Yardımcıları Serkan Özkurt, Adem Kaya ve Ahmet Kalaycı, CHP İlçe Başkanı Yavuz Demir ve yönetimi, İyi Parti İlçe Başkanı Osman Nuri Yılmaz ve yönetimi, belediye meclis üyeleri Mehmet Yüksel, Ali İhsan Yılmaz, Hasan Atay, Cumhur Uğur, Muzaffer Şirin, Avni Atay, İlçe Gençlik Spor Müdürü Yusuf Ateş, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Fehmi Tuncer, CHP Gençlik Kolları Başkanı Kerim Ercan Şanlı,  Gazipaşa Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Fevzi Oğuz ve üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
YARIŞMALAR NEFES KESTİ
Gazipaşa Yat Limanı’nda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve protokolün deniz şehitleri adına denize çelenk sunmasıyla devam etti. Törende yüzme yarışması, nefes tutma yarışması ve yağlı direk bayrak kapma yarışması yapıldı. Nefes kesen yarışmaları heyecanla izleyen vatandaşlar, denizcilik ve kabotaj bayramı coşkusunu keyifli bir şekilde yaşadı. Programda Gazipaşa Su sporlarının yaptığı gösteriler eğlenceli dakikalara sahne oldu.
DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşkusunu vatandaşlarla birlikte yaşayan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz özellikle denizcilikte daha da gelişmemiz gerektiğini vurguladı. Başkan Yılmaz "  Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde,1926 yılında yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile kendi karasularımızda egemenliğimiz ilan edilmiş ve bu tarihten sonra denizcilik sektörümüzde hızlı bir gelişme dönemi içerisine girilmiştir. Bu yıl, Türk denizciliğinin dönüm noktası olan, ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan ve denizcilik sektöründe ilerlemenin önünü açan Kabotaj Kanunu’nun 96. yıl dönümünü kutluyoruz. Gazipaşa’mız denizle iç içe bir şehir. Denizin insanlığa sunduğu nimetlerden yararlanan şehrimizde, denizciliğin daha da gelişmesini arzu ediyorum.  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Denizciliği, Türk’ün büyük milli ülküsü olarak benimsemeli ve onu az zamanda başarmalıyız” sözünden yola çıkarak, bu konuda sürekli çaba harcamamız gerektiğini düşünüyorum. Denizcilikte istediğimiz seviyelere ulaşmak temennisiyle 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramımızı kutluyorum Bu güzel organizasyonda emeği geçen Gazipaşa Balıkçılar Kooperatifi Başkanımıza ve üyelerimize, çalışma arkadaşlarıma ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum.” İfadesiyle herkesin Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutladı.
BAŞKAN YILMAZ’A TEŞEKKÜR
Denizcilik ve Kabotaj Bayramının önemine değinen Gazipaşa Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Fevzi Oğuz, “Ülkemizin kıyı şeridindeki egemenlik haklarını geri alarak millileştiren ve Türk denizcilerimizin hizmetine sunan kabotaj yasası, deniz kaynaklarımızın kullanılması ve denizciliğimizin gelişmesi için çok önemli bir adımdır. Kabotaj kanunu ile karasularımızda egemenlik ve bağımsızlık sağlanmış, denizlerimize sahip çıkma bilinci milletimize aşılanmıştır. Gazipaşa’mızda, denizlerimizde daha özgür çalışabiliyorsak ve evimize ekmek götürebiliyorsak bu önemli yasa sayesindedir. Kabotaj Kanununun kabul edilişinin 96. yılında 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramımızı kutluyor, bu vesileyle tüm denizcilerimizi, deniz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum. Bu güzel bayram programı için Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Ali Yılmaz ve ekibine teşekkür ediyorum.” Dedi.

Gazipaşa Belediyesi ve Gazipaşa Balıkçılar Kooperatifi tarafından 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı çerçevesinde düzenlenen program, yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin verilmesinin ardından sona erdi.